Integrale massagetherapie


Ik behandel niet een klacht maar een mens met een klacht

Integrale of Holistische massagetherapie is anders dan een traditionele massage omdat ze niet alleen op het lichaam gericht is. De masseur plaatst de klacht in een ruimer kader, we zijn immers zoveel meer dan alleen maar ons lichaam. We zijn een éénheid van verschillende gebieden, een fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel gebied. Deze gebieden werken samen en beïnvloeden elkaar. De oorsprong van klachten, wordt daarom niet alleen vanuit het fysieke niveau bekeken, maar ook vanuit de andere niveaus.
Het lichaam is altijd op zoek naar heling, naar evenwicht en wij zijn deelnemer in dit proces.      
Als actieve deelnemer kunnen we ondersteunen en samenwerken zodat zelfhelende capaciteiten binnen het lichaam en de geest zich kunnen ontplooien.

Verloop van de afspraak:

Voorafgaand aan de eerste behandeling stellen we samen een anamnese op. Er wordt stilgestaan bij mogelijke bijzonderheden omtrent uw gezondheid (ziekte, medicatie, klachten en/of blessures), waardoor een massage eventueel niet mogelijk zou zijn of aangepast dient te worden.

We overleggen op welk deel van het lichaam mogelijk de focus komt te liggen.

De massage vindt plaats in een aangename ruimte, op een comfortabele massagetafel en kan begeleid worden door ervarings- en bewustwordingsvragen.

Na afloop volgt een korte nabespreking en kan eventueel een vervolgafspraak worden gepland.

Maar moet het doel waarmee je komt hier dan ook bij passen?   Het antwoord op deze vraag is simpel en voor mij heel logisch....Nee !     

Iedereen is welkom die: 

  • Zich even wil ontspannen, even een stapje terug wil/moet doen
  • Sneller wil herstellen bij sport- of werkgerelateerde klachten
  • Last heeft van stress, angst, vermoeidheid, slecht slapen, gespannen........
  • Langdurig en/of steeds terugkerende vage klachten heeft, RSI
  • In behandeling is bij een psycholoog, arts en behoefte heeft aan extra ondersteuning of aanvulling. Dit laatste is altijd in overleg met de behandelend arts.
  • de verbinding met het lichaam en zichzelf weer wil voelen