Aanbod / korte uitleg integrale massage


Klassieke massage inclusief triggerpointbehandeling

Er wordt voornamelijk gewerkt op de huid, spieren en gewrichten.
Het kenmerkt zich door strijkingen, knedingen en het uitoefenen van mechanische druk op het weefsel, bloedvaten en lymfevaten.
Men masseert richting het hart, hierbij de natuurlijke circulatie volgend.

Haptische (Energetische) massage

Dit is een massagevorm, die voornamelijk uit strijktechnieken bestaat. Langzaam van beweging en gericht op de energiebanen in het lichaam. Vaak gaat deze manier van masseren met een diepgaand gevoel van ontspanning.

Voetreflexone massage

De voeten bevatten vele reflexones die corresponderen met onze organen, en lichaamsdelen. Door het masseren van de voeten en het behandelen van gevoelige of pijnlijke zones, kan in het corresponderende deel van het lichaam een verandering optreden. Voorafgaand vindt er altijd eerst een voetonderzoek plaats wat al veel duidelijk kan maken over de mogelijke aandachtsgebieden.

Bindweefselmassage

De huid en het onderliggende bindweefsel wordt hierbij gekneed, opgerekt en soms stevig aangepakt. We noemen het ook wel het rollen van de huid. Het werkt niet alleen op de huid, maar ook op de organen, de spieren, het beenvlies en lichaamsdelen en hun functies.
Deze relatie en zenuw-werking is aangetoond door de Britse arts Dr.James Mackenzie (1900).

Holistic pulsing

Dit wordt ook wel het wiegen van het lichaam genoemd en is gebaseerd op het feit dat het lichaam in zijn natuurlijke staat stroomt (lichaamsvochten, bloed, adem, energie) Het is een uitnodiging tot diepe ontspanning en loslaten. Het is een eenvoudige behandelmethode met soms verrassende effecten. De kracht van het pulsen ligt juist in de zachtheid. Bij deze techniek wordt de kleding aangehouden.

Polariteitsmassage (inclusief Chakra's)

Het aanraken, bewustmaken en stimuleren van deze centra's van energie, bewustzijn, activiteit en levenskracht.in ons lichaam. Masseren om een verbinding te maken tussen deze gebieden maar ook om een mogelijke blokkering te herkennen.

Aanvullende en ondersteunende technieken zijn:

Cranio-sacraal therapie

Naast de ademhaling en de hartslag, bestaat het ritme van het cranio-sacrale systeem. Werken hiermee, is werken met het zenuwstelsel, dat opgesloten zit tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). Het cranio-sacrale ritme is voelbaar in het lichaam als een zachte golfbeweging. Door hiermee contact te maken ontstaat een diepe vorm van ontspanning en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
Cranio-sacraal therapie is afkomstig uit de ostepathie en in kaart gebracht door John Upledger.

Manuele lymfedrainage

Het lymfestelsel is een netwerk van lymfeklieren. Concentraties hiervan bevinden zich o.a. in de hals, oksels, buikholte, liezen en in de knieholte. Lymfedrainage stimuleert de lymfe-afvoer in het gehele lichaam. Hierdoor vindt een betere celstofwisseling plaats.
Binnen de praktijk wordt de manuele lymfedrainage toegepast als een stimulering van het zelfhelende vermogen van de mens.
Voor echt medische problemen is het beter om naar een gespecialiseerde fysiotherapeut te gaan of naar een dermatoloog.

Chinflex® Chinese voetmassage

Dit is een massage die gebaseerd is op de oude orginele Chinese voetmassageprincipes.
Er worden in een massage 2 systemen tot 1 geheel gesmeed.

  1. de zones op de voet worden gemaseerd. Het hele lichaam is weerspiegeld in de voeten. Door de voeten te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorend orgaan, de spiergroep en de weefsels. Hierdoor ontstaat een beter functioneren in dit gebied.
  2. de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het geheel van energie kunnen voorzien.

Triggerpointtherapie

Een myofasciaal triggerpoint...

  • is een plaatselijke kramp in een spier
  • voelt aan als een harde (pijnlijke) plek
  • houdt de spier gespannen, ook in rust
  • geeft pijn als je erop drukt, waardoor je een bekend pijngevoel kunt oproepen
  • zit meestal op een vaste plek in een spier

Kenmerkend voor een myofasciaal triggerpoint is dat het niet alleen pijn kan veroorzaken op de plek zelf, maar ook op andere plaatsen. We noemen dit afgeleide pijn.
Zo kan spanningshoofdpijn worden veroorzaakt door triggerpoints in spieren in het halsgebied.Pijn in de onderrug kan voortkomen uit de billen, de buikspieren en zelfs de kuiten.

De triggerpointtherapie bestaat uit het vaststellen van de oorzaken en van de aanwezigheid van actieve triggerpoints in de spieren. Vervolgens worden de spieren die actieve triggerpoints bevatten -en de spieren die hierbij betrokken zijn- behandeld.