Sportmassage - intropagina


Sportmassage is een massagetechniek die bedoeld is voor zowel recreatieve sporters als mensen die hun sport op hoger niveau beoefenen.
Door deskundige massage en advies kunnen blessures beter genezen. Of zelfs worden voorkomen .Nieuwe aandoeningen krijgen minder kans door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd lichaamsgevoel.
Als ondersteuning voor intensieve of opbouwende training is massage dus effectief.

Wat doet sportmassage precies?

De massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling, spierspanning, weefseldoorbloeding wordt hiermee positief beïnvloed.
Mede hierdoor wordt het herstelproces aanzienlijk verkort en kunt u weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Het karakter van een massage kan ontspannend (cederend of herstelbevorderend) of stimulerend (preparatief) zijn, afhankelijk van het tijdstip van de massage.
Maar ook als er geen klachten zijn, is een bezoek aan de sportmasseur zinvol.
Het effect van preventief onderhoud levert zowel mentaal als lichamelijk heel veel op. Een ontspannen gevoel geeft het lichaam op ieder nivo meer kracht en stimuleert het zelfherstellend vermogen. Dit geldt uiteraard voor iedereen.