Integrale massage - intropagina


 Massage is mischien wel de oudste vorm van medische behandeling die er is en daarnaast een primaire behoefte van jong en oud.    De effecten van massage beginnen al met de inwerking op het spierweefsel. Vakkundig bewerken van de spieren bevordert de circulatie van het bloed en het lymfevocht, het stimuleert en vergroot de zuurstoftoevoer naar longen en andere gebieden in ons lichaam. Als de tonus van de spieren verbetert, verbetert ook de activiteit van de zenuwen die de spieren vanuit hersenen en ruggemerg stimuleren. Ook hormonale processen verlopen beter en de aan- en afvoer van stoffen op celniveau verloopt gemakkelijker. 

Massage heeft echter niet alleen fysiek positieve effecten. De ontspannende werking van massage, de rust en de ruimte die hierdoor ontstaat is minstens zo belangrijk. Het maakt je ook bewust van de invloed van tot dan toe onbewuste gevoelens en gedachten. Dit proces van herkennen en mogelijk erkennen, laat vaak ook een positieve invloed op de pijn zien.

Een moment stilstaan is al een hele vooruitgang.

 

Handig om te weten:

  • behandelingen vinden alleen op afspraak plaats
  • gebruik voorafgaand aan de behandeling liever geen zware maaltijd
  • massage heeft een positief effect op het zelfhelende vermogen van ons lichaam. Bent u echter onder behandeling van een arts, therapeut of specialist, dan is het raadzaam om met hen te overleggen of massage geschikt voor u is.
  • voorafgaand aan de eerste behandeling stellen we samen een anamnese op.
  • een gezonde persoonlijke hygiĆ«ne binnen mijn praktijk is belangrijk.
  • het wordt aangeraden na de massage voldoende water te drinken, zodat de vrijgekomen afvalstoffen vlot worden afgevoerd.
  • een massage is een samenwerkingsproces en om dit proces optimaal te benutten, verzoek ik u om uw mobiele telefoon uit te zetten.

  

 

Onder -aanbod- vind je een korte omschrijving van de diverse massagevormen die ik gebruik.

Ieder masagevorm is bovendien verkrijgbaar als Cadeaubon, het idee voor een orgineel geschenk.